Ingen som är intresserad av böcker och litteratur, och inte så många andra heller, har kunnat undgå att höra om Engelfors-trilogin. Dessa tre böcker, främst riktade till ungdomar och unga vuxna, har blivit en enorm succé och sålt i stora upplagor. Böckerna hade innan de ens gavs ut sålts till åtta länder världen över. Fantasy-berättelsen är fantastisk och har fått många fans som bara längtat efter att alla tre böckerna skall släppas. Den första kom nämligen 2011 och sedan gick det år emellan de båda andra utgivningarna. Några år efter det, närmare bestämt 2015 kom filmatiseringen av boken med ett manus som skrivits av författarna till boken.

693px-sara_bergmark_elfgren_01Trilogin innefattar tre böcker där handlingen utspelas i den fiktiva orten Engelfors där det händer en hel del mystiska saker som ingen kan förklara. Genom de tre böckerna får man följa de sex huvudpersonerna Minoo, Linnea, Rebecka, Ida, Anna-Karin och Vanessa som från början inte har något alls gemensamt. Det visar sig dock att de alla är häxor och att det är de som måste försvara Engelsfors och dess invånare mot ondskan som är på väg att få fäste där. Berättelsen är mycket spännande och alla rekommenderas varmt att ta del av denna trilogi. Numer behöver man inte heller vänta på nästa del när man läst klart en annan. Böckerna finns dessutom tillgängliga i en rad olika format, både inbundna, i pocketformat eller till och med e-böcker. Det är bara att välja hur man helst vill bli introducerad till Engelsfors och allt som pågår där.

Böckerna är skrivna av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. De är båda stora fantasy-fantaster och bestämde sig därför för att skapa en värld och en berättelse i sin egen smak. De säger sig ha inspirerats av Twin Peaks, Buffy the Vampire Slayer och Neil Gaiman bland många andra. Dessutom beslutade de sig för att endast ha tjejer i huvudrollerna då de tröttnat på att många av de fantasy-historier som publicerats på senare tid innehåller en tjej som hela tiden skall bli räddad eller omhändertagen av män.