Det finns många kända författare som skapat ett rykte om sig inte bara i Sverige utan även internationellt. Det är inte alla som vet att den särskilde författaren faktiskt är från Sverige när man är ute och reser, det är ju trots allt ganska häftigt att ett så litet land som Sverige producerat så många bra författare. Förutom att det är populärt att läsa deras verk så finns det även de som finner inspiration i böckerna. Begravningsbyråer som Lavendla menar att en del tar citat från sina favoritböcker och ber om att få på sina gravstenar. Anhöriga använder ibland stycken i sina tal under begravningar men även under lite mer glada tillställningar som bröllop och dop. I följande inlägg kommer några exempel på svenska författare som gjort sig kända genom åren i Sverige. En del av dem har även en läsarskara internationellt.

Lisa Marklund

Lisa Marklund är en av Sveriges mest älskade och omtyckta författarinnor. Hon började sin karriär med att skriva kortare noveller som inte var komplicerade för läsaren att hänga med i, och sedan blev det bara mer och mer konstverk av hennes böcker. Man kan hitta hennes böcker på flera olika språk och en del av dem har väldigt vackra gestaltningar av människorna i böckerna. Det finns även en del av hennes böcker som är baserade på sanna historier, något som blivit väldigt uppmärksammat genom åren då det finns sådana som menar att hon hittat på en massa och ändrat historierna.

Jan Guillou

En annan svensk författare som blivit väldigt populär genom åren är ingen mindre än Jan Guillou. Hans böcker kan man också hitta på många olika språk och det finns även många böcker som har blivit filmer senare. Han skriver i nästan alla genrer.

Leif Gw Persson

När det kommer till deckare så finns det en man i Sverige som verkligen blivit känd för både sitt sätt att skriva men även för de uppmärksammade berättelserna. Leif Gw Persson hade ju nämligen jobbat många år inom området så när han väl skulle börja skriva om brott så var det ingen tvekan om att han visste hur saker och ting brukar gå till. Dessutom är det många som finner det underhållande att huvudkaraktären i hans böcker påminner otroligt mycket om honom själv.

Camilla Läckberg

Om Leif Gw Persson är kungen när det kommer till deckare bland svenska författare då är det Camilla Läckberg som är drottningen. Sin första roman, Isprinsessan, skrev hon under tiden hon gick en skrivkurs. Debutromanen blev succé och efter det har det kommit många böcker som berättar om samma poliser i samma stad som i varje bok utreder nya fall. Hennes nyaste bok däremot handlar om Faye, vilket är både intressant och också kul att läsa om något nytt.